Koko tuotevalikoima edullisin hinnoin, lisä-alennusta kun ostat enemmän! Toimitus kaikkialle maailmaan. Lue lisää

Eteeriset Öljyt

Ensiluokkaiset ja100% aidot. Aromaterapia - terveyttä, kauneutta ja hyvinvointia.

Aromaterapia on kehon kuntoa ja mielialaa kohottava hoitomuoto. Se pohjautuu tuoksuvista, aromaattisista kasveista eristettäviin haihtuviin eli eteerisiin öljyihin, joiden vaikutus perustuu niiden sisältämiin, usein satoihin tehoaineisiin.

Eteeriset öljyt vaikuttavat ihmiseen joko hengityksen tai ihon kautta. Iholla ne imeytyvät osaksi verenkiertoon ja osaksi niistä tulee hermoston kautta neurologinen impulssi aivoille. Näin eteeriset öljyt viestittävät elimistölle miten reagoida esim. virkistyäkö vai rentoutua.

Eteerisiä öljyjä on käytetty vuosituhansien ajan niin hoitavina kuin tuoksuvina aineina. Aromaterapeutit käyttävät asiakkaan mukaan hänelle parhaiten sopivia eteerisiä öljyjä lähinnä hieronnan yhteydessä. Kotona tuoksulyhty on yksi helpoimmista ja ihastuttavimmista käyttötavoista.

Eteeriset öljyt ovat kasvirauhasten tuottamia haihtuvia, tuoksuvia öljyjä. Vaikka niitä nimitetään öljyiksi, niiden varsinainen koostumus ja tuntuma ei ole öljymäinen vaan hyvin kevyt ja nopeasti haihtuva. Ne eivät liukene veteen, mutta ne voidaan helposti sekoittaa kasviöljyihin sekä alkoholiin. Eri eteerisiä öljyjä voidaan sekoittaa keskenään tietyn tehon tai tuoksu-yhdistelmän aikaansaamiseksi.

Eteerinen öljy on aito, kun se on saatu yhdestä kasvilajista, siihen ei ole lisätty mitään kemiallisia jatkeita, eikä sitä ole standardoitu lisäämällä tai poistamalla aineosia. Synteettisesti valmistetuilla "eteerisillä öljyillä" eli hajusteilla ei ole käyttöä aromaterapiassa.

Eteeristen öljyjen laatuun vaikuttavat kasvin oman perusrakenteen lisäksi sen kasvuolosuhteet, maan ravinteiden ja valon laatu sekä ilmasto. Kaikki Frantsilan Luomuyrttitilan tarkoin valitut, 100% aidot eteeriset öljyt ovat aromaterapeuttisten eteeristen öljyjen parhaimmistoa.

 

Eteeristen öljyjen ominaisuudet ja käyttöalueet riippuvat niiden kemiallisesta koostumuksesta

 • Ne voivat mm. lievittää kipua, poistaa nesteitä, elvyttää hormonaalista toimintaa ja verenkiertoa sekä solujen aineenvaihduntaa.
 • Useasti ne ovat myös antiseptisia ja tuhoavat bakteereita sekä viruksia.
 • Niillä saadaan myös myönteistä vaikutusta mielialaan.

 

MUUTAMA TAPA KÄYTTÄÄ ETEERISIÄ ÖLJYJÄ :

Tuoksulyhty ja ilmanraikastaja :

Käytä eteerisiä öljyjä hyvän ilmapiirin luomiseksi ja huoneilman raikastamiseksi esim. ilmankostuttajassa.

Lisää vedellä täytettyyn tuoksulyhtyyn muutama tippa eteeristä öljyä. Voit lisätä myös muutaman tipan suihkepullon veteen ja sumuttaa hyvää tuoksua huoneeseen. Eteeristä öljyä voit pirskotella myös esim. lakanoille ja matoille.

Suihku tai kylpy :

Lisää mieltymyksesi mukaan muutama tippa eteeristä öljyä 1 rkl:een kermaa tai liuosmaista neutraalia suihkusaippuaa. Käytä liuosta suihkussa, kylvyssä tai jalkakylvyssä ja helli itseäsi kuin läheisiäsikin. Kylpyaika suositus : 15 - 20 minuuttia.

Vartaloöljy ja aromahieronta :

Lisää mieltymyksesi mukaan muutama (1-2) tippa eteeristä öljyä yhteen ruokalusikalliseen (n. 5ml) neutraalia ihonhoitoöljyjä esim. Aroma perushierontaöljy, Frantsilan yrttihierontaöljy tai Ayurvedinen hoitoöljy; Vata, Pitta, Kapha, Shirodara. Helli näin kehoasi ja mieltäsi.

Sauna :

Lisää 1 - 3 tippaa löylykauhalliseen vettä

Kasvojen kauneshöyrytys tai höyryhengitys :

Lisää 2 - 3 tippaa eteeristä öljyä 1 - 2 litraan kuumaa vettä ja pidä kasvot pyyhkeen alla 2 - 3 minuuttia. Varo silmiä.

Öljyparfyymi :

Käytä parfyymin tapaan - tosin vain hyvin vähän - ranteeseesi ja korvan taustaasi. Tee tällöin laimennus esim. jojobaöljyyn (10-20 tippaa eteeristä öljyä 10 ml kohti).

 

Säilytys : auringolta suojassa.

 

Mainitut suositukset/vinkit annetaan vain tiedoksi. Ne ei korvaa lääkärin tekemää taudin määritystä, eivätkä muodosta määräystä hoidon suorittamiseksi. 

 

ETEERISTEN ÖLJYJEN KÄYTTÖVAROITUKSET :
 • Eteeristä öljyä ei tule käyttää sisäisesti ilman ammattilaisen ohjausta.
 • Eteerisen öljyn joutumista silmiin on varottava.
 • Eteeristä öljyä EI suositella käytettäväksi raskauden aikana.
 • Eteerisiä öljyjä käytetään vauvojen, lasten, vakavasti sairaiden ja vanhuksien sairauksien hoitoon vain terapeutin ohjauksessa.
 • Jotkut eteeriset öljyt saattavat olla allergisoivia yliherkille ihmisille.
 • Eteeristä öljyä EI suositella käytettäväksi epilepsiasta tai astmasta kärsivillä henkilöillä.
 • Jotkut eteeriset öljyt ovat valolle herkistäviä - EI suositella iholle käyttöä ennen auringon ottoa / auringonvaloon menemistä.
 • Eteerinen öljy on laimennettava AINA ennen käyttöä iholle. Käytä perusöljynä aitoja kasvi-öljyjä ja jos mahdollista luomulaatuisia ja kylmäpuristettuja (Frantsilan hoito- ja hierontaöljyt).