Koko tuotevalikoima edullisin hinnoin, lisä-alennusta kun ostat enemmän! Toimitus kaikkialle maailmaan. Lue lisää

Kukkaterapia

Suomalaiset kukkatipat tunteiden ja mielen luonnonmukaiseen hoitoon.

Frantsilan kehittämä suomalainen kukkaterapeuttinen uutos-sarja :

Mielialaan - tunne-elämään - ihmissuhteisiin - rakastamisen taitoon - elämän iloon - sisäiseen kasvuun - muutosvaiheisiin  - stressin hallintaan - uupumukseen - masentuneisuuteen - jännittyneisyyteen - yksinäisyyteen - pelokkuuteen - itsetuntoon ...

 

SUOMALAISTEN KUKKATERAPIAVALMISTEIDEN HISTORIAA

Lääkäri ja homeopaatti Dr. Edward Bachinsuurenmoinen, uraauurtava työ (1886-1936) kukkaterapian kehittäjänä ja sitä kautta miljoonien ihmisten mielialan, tunne-elämän ja elämänlaadun kohottajana on innoittanut myös meitä suomalaisia tallentamaan omien luonnonkasviemme harmonisoivia vaikutuksia kaikkien ulottuville.

Vuodesta 1983 lähtien suomalaisten kukkien hoitavaa tehoa ovat tutkineet Suomessa useat Bachin kukkaterapiaa antavat hoitajat, kukkaterapiatutkimusryhmä ja Frantsilan Luomuyrttitilan tuotekehittäjät. Yhteistyön tuloksena on valittu 24 kukkaa, jotka soveltuvat suomalaiseen perusluonteeseen ja suomalaisten tyypillisiin ongelmiin.

Suomalaiset kukkaterapiatuotteet on valmistettu tohtori Bachin yleisohjeiden mukaan ja käyttämällä Suomen luonnosta saatavia, kukkivia kasveja.

 

MITEN KUKKATERAPIAVALMISTEET VAIKUTTAVAT

Jokaisella kukalla on oma, sille ominainen vaikutusalueensa. Kukkatipat kohottavat mielialaa. Ne vaikuttavat psyykeen kaikkiin tasoihin ja niillä on yleensä tasapainottava ja kielteisiä tuntemuksia heikentävä vaikutus.

Kukkatipat hoitavat myös kokonaisvaltaisesti koko olemustamme. Ne voivat olla suureksi avuksi joko yksinään tai muiden hoitomuotojen tukena.

Keho on kuin peili, joka kertoo kuinka voimme sisäisesti. Tyytymätön ja maassa oleva mieliala voi heikentää mm. immuunipuolustusta, jolloin sairastumisalttius lisääntyy. Jatkuva lihasjännitys tai kivun tuntemukset saattavat taas kertoa, että keho on alkanut kantaa puolestamme jotain, joka oli tai on helpompi tukahduttaa kuin kokea ja ilmaista.

Kukkatipat ovat turvallisia. Niiden käytön yhteydessä ei ole havaittu mitään sivuvaikutuksia.

 

KUKKATIPPOJEN KÄYTTÖOHJEET

Tutustu sivuillamme kuvattuihin kukkien vaikutuksiin ja valitse itsellesi ja läheisillesi parhaiten sopivat kukat. Keskity mieluiten vain muutamaan kerrallaan. Tee käyttöliuos ohessa olevien ohjeiden mukaan. Käytä kukkatippoja säännöllisesti ja tee tavoitteellisesti itse elämästäsi onnellisempi.

Varastoliuos säilyy hyvänä lähes 10 vuotta, mutta laimennettu käyttöliuospullo vain pari viikkoa. Käyttöliuoksen säilyvyyttä lisää esim. 1-2rkl (5ml) alkoholia 30ml pulloa kohti. Yhdestä 10ml:n kukkaterapiavalmistepullosta riittää ainetta kymmeniin käyttöliuospullollisiin.

Varastoliuos : Frantsilan valmistama 10ml pullo. Käyttöliuos : 10ml pullosta muutama tippa lähdeveteen.

Käyttöohjeet :

Tapa 1

  • Lisää varastoliuosta 1-2 tippaa lasilliseen vettä ja nauti pieniä siemauksia pitkin päivää.

Tapa 2

  • Laimenna yhtä tai useampaa kukkaterapiavalmistetta eli varastoliuosta kutakin 2 tippaa 30ml:n pulloon puhdasta lähdevettä.
  • Ota näin saadusta käyttöpullosta vesitilkkaan sekoitettuna 2-4 tippaa 2-4 kertaa päivässä muutamien viikkojen ajan tai tarpeen mukaan. Pienennä kuitenkin kerta-annostusta, jos reagoit mielestäsi liian voimakkaasti. Lapsille tippamäärää voi pienentää eli käyttää vain 1-2 tippaa kerrallaan.

Tapa 3

  • Ota yhdestä tai useammasta 10ml varastoliuospullosta 1 tippa suoraan suuhusi tai vesitilkkaan sekoitettuna.

Ulkoinen käyttö :

  • Kukkatippoja voit käyttää myös ulkoisesti esim. kylvyssä, jolloin käyttöliuosta lisätään yhtä kylpyä / jalkakylpyä kohti 6-12 tippaa (varastopullosta voit suoraan tiputtaa kylpyyn 1-2 tippaa). Tippoja voit levittää myös iholle suoraan.

Eläimet :

  • Voit käyttää kukkatippoja myös lemmikki- ja kotieläimille koon ja herkkyyden mukaan 1-4 tippaa 2-4 kertaa päivässä.

Myönteisyys :

  • Kukkiin liittyvät myönteiset ajatusvahvistukset ja mottolauseet antavat alitajuntaan positiivisia virikkeitä. Pidä kukkatippojen myönteiset lauseet mielessäsi kun otat kukkatippoja.
  • Voit päivän mittaan muistuttaa itseäsi lausumalla kukkatipan myönteisiä lauseita mielessäsi tai laittamalla lauseen esille näkyvälle paikalle. Näin teet itsellesi hyvän vahvistuksen, joka vaikuttaa alitajuntaasi myönteisesti. 

 

Tutustu myös aiheesta kirjoitettuun kirjaan; Suomalainen Kukkaterapia ja Kukkaterapia Kortteihin; Suomalaisen Kukkaterapian 24 kukkaa kuvina mottoineen.

 

Kukat rakkauden kuvina.

 

Mikä on vaivana kehossa

siihen yrtti oivallinen.

Milloin mieli murehinen.

siihen kukan tenhovoima ..."    - Sirkku Lehto.