Koko tuotevalikoima edullisin hinnoin, lisä-alennusta kun ostat enemmän! Toimitus kaikkialle maailmaan. Lue lisää

Mausteet & Listät

Ravinnerikkaat terapeuttiset Yrtti Teet, Jauheet ja Puristeet kuntoa kohentamaan.

YRTTIMAUSTEET JA RAVINTOLISÄT

Mausteyrtit ovat aromikkaita ja ovat ihmiselle kielen, mielen ja silmänruoan lisäksi rohtoja. Ne vähentävät myös suolan käytön tarpeellisuutta. Frantsila on kehittänyt Mausteyrttisuolan lisäksi ravintolisät :

 • Vuoden 2011 Superruoka kilpailun voittaneen Aurinkovoima viherjauheen,
 • luustoa, kynsiä ja hiuksia vahvistavan Nokkos-Peltokorte-Kalkki valmisteen puristemuodossa ja
 • hivenaine ja vitamiinirikkaan Luomu Nokkosmurskeen.

 

FRANTSILAN YRTTITEET

HYVÄ MAKU

Yrttiteen on oltava niin miellyttävän makuista, että sitä haluaa juoda toisenkin kerran - kahvin ja virvokkeiden sijaan. Viidessä yleiseen käyttöön tarkoitetussa yrttiteesekoituksessa on käytetty eksoottisia mausteita. Nekin ovat luonnonmukaisesti viljeltyjä kehitysmaatuotteita.

Yrttit eivät sisällä kofeiinia tai teeiiniä, kuten nautintojuomat kahvi ja musta- tai vihreä tee.

 

PUHTAUS JA LUONNONMUKAISUUS

Frantsilan käyttämät yrtit ovat peräisin luomuvalvonnassa olevilta luonnonmukaisilta tiloilta. Luonnonkasvit on ammattitaidolla kerätty Suomen puhtaasta luonnosta tehoaineitten kannalta parhaina aikoina. Luonnon alueet ovat myös luomuvalvonnan alla.

 

SUOMALAISUUS JA KANSANPERINNETUTKIMUS

Frantsila haluaa tarjota Suomalaista yrttiteetä ihmisen tyypillisiin vaivoihin ja terveyden ylläpitämiseen. Frantsila on kehittänyt yrttiteetä yleiseen käyttöön nautintojuomaksi ja yrttiteetä erityyppisiin terapeuttisiin tarkoituksiin.

Reseptit perustuvat lähinnä rikkaaseen kansanperinteeseen ja nykytieteen tutkimustuloksiin rohtokasvien vaikutuksista. Ne on kehitetty ottaen kaiken aikaa huomioon ihmisen kokonaisuus, kehon ja mielen toiminnan tasapaino, turvallisuus sekä terveyden edistäminen.

 

MYÖNTEISET AJATUKSET

Etiketeissä on käyttöohjeiden lisäksi runo, joka luo myönteisiä mielikuvia ja siten tehostaa yrttiteen hyviä vaikutuksia terveyteemme - ja jos yrttiteen nimi vielä tuo hymyn huulille, niin me voimme olla tyytyväisiä.

 

VÄRIT            

Frantsila on halunnut helpottaa sekä myyjän että asiakkaan valintatilannetta käyttämällä teepakkauksissaan tiettyjä väriterapian mukaisia värejä. Tee-etiketeissä on värikoodit :

 • violetti : yleiskäyttöön ja juhlahetkiin
 • vaaleanpunainen : naisen elämän eri vaiheisiin
 • oranssi : kehoa lämmittämään, piristämään ja virkistämään, tukkoiseen oloon
 • keltainen : mahan hyvinvointiin, ruuansulatukseen ja suolistoon
 • vihreä : yleiseen tasapainoon, kehon ja maksan puhdistamiseen, nestevirtailun edistämiseen
 • sininen : iltahetkiin, rauhoittamaan ja rentouttamaan

 

YRTTITEEN VALMISTUS

 • Mittaa teeaineksia kannuun noin 1 tl kupillista vettä kohti. Kaada kuumaa vettä teeainesten päälle ja anna hautua 10-15 minuuttia. Tee on heti valmista nautittavaksi. Helposti tee valmistuu myös kahvinkeittimessä.
 • Siivilöityä yrttiteetä voi säilyttää termoskannussa noin vuorokauden ja kylmänä jääkaapissa noin 2-3 vuorokautta. Huomioi, ettet käytä kahvitermosta, sillä se huonontaa yrttiteen maun.

 

YLEISIÄ KÄYTTÖOHJEITA

 • Frantsilan fytoterapeuttisia ja myös yleiseen käyttöön tarkoitettuja yrttiteelaatuja on hyvä vaihdella välillä yksipuolisuuden välttämiseksi.
 • Yrttiteetä juodaan normaalisti noin 2-5 teekupillista päivässä.
 • Yrttiteet on tarkoitettu juotavaksi, mutta terapeuttisesti niitä voi käyttää myös ulkoisesti esim. kylvyissä ja hauteissa. Yrttitee on käyttökelpoista myös hiusten huuhtelussa ja pienenä lisänä kukkien kasteluvedessä.

 

TERAPEUTTINEN ANNOSTUS

Annostus sisäisessä käytössä :

 • Fytoterapeuttisesti käytettäessä teetä nautitaan yleensä kuuriluontoisesti noin 3 kuukauden ajan (3-4 tkp/vrk). Muutaman päivän taukoja on hyvä pitää aina kahden viikon välein. Yksi 30 g:n pussillinen riittää vajaan kahden viikon kuuriin.
 • Vanhuksille ja lapsille käytetään lyhyempiä kuureja ja muutenkin pienempää annostusta - n. puolet aikuisen annostuksesta.

Annostus ulkoisessa käytössä :

 • Yrttikylpy on hyvin tehokas hoitomuoto - siinä osa yrttien tehoaineista imeytyy elimistöön ihon laajan pinnan kautta.
 • Toisaalta yrtit antavat kehon toiminnoille impulsseja solukalvojen reseptorien kautta.
 • Yksi kokonainen vartalokylpy vaatii vähintään 30 g eli pussillisen yrttejä. Jalkakylpyyn tarvitaan n. neljäsosa pussista (7 g).

 

YRTTITEE JA YRTTIUUTE TEHOSTAVAT TOISTENSA VAIKUTUSTA

Toisiaan vastaavilla yrttiteellä ja uutteella voi tukea toistensa vaikutusta: esim. Hyvä Olo Yrttitee  ja Masumahla Yrttiuute.

 

YRTTITEEN SÄILYTYS

Yrttitee tulee säilyttää valolta suojattuna ilmatiiviissä pakkauksessa - hyvä vaihtoehto on tiivis tumma purkki.

 

Mainitut suositukset/vinkit annetaan vain tiedoksi. Ne ei korvaa lääkärin tekemää taudin määritystä, eivätkä muodosta määräystä hoidon suorittamiseksi.