Koko tuotevalikoima edullisin hinnoin, lisä-alennusta kun ostat enemmän! Toimitus kaikkialle maailmaan. Lue lisää

(Calluna vulgaris, Ericaceae) ljung

Kanerva on koko Suomessa yleisenä kasvava varpu, joka viihtyy happamassa hiekkaisessa maaperässä ja turvesoilla. Kanerva oli keskiajalla arvostettu lääkekasvi. Nimi Calluna on johdettu kreikan sanasta kallyno (= lakaista), joka viittaa varpujen käyttöön luutina.

Kanerva rohtona

Rohtona käytetään kukkia ja kukkivia versonlatvoja. Vaikuttavia aineita ovat arbutiini (0,6—1,5 %), hydrokinoni (0,05 %), arbutaasi-entsyymi, kversetiini, katekiiniparkkiaineet (3—7 %), ursolihappo (2—5 %), fumaari- ja sitruunahappo, erikoliini, hartsi ja flavonoidit.

Kanervaa arvostetaan lievästi rauhoittavana rohtona, ja sitä käytetäänkin unettomuuteen; kanervan sisältämät aineet eivät kuitenkaan selitä rauhoittavaa vaikutusta. Sillä on limakalvoja supistava, antiseptinen ja virtsan- ja hieneritystä lisäävä vaikutus, ja se sopii munuais- ja rakkovaivojen, virtsatietulehdusten, kihdin, reumatismin ja myös alhaisen verenpaineen hoitoon. Kansanlääkinnässä kanerva on tunnettu vertapuhdistavana rohtona.

Kirjoittanut Virpi Raipala-Cormier, Frantsilan Luomuyrttitila. Lisää hoitavista yrteistä hänen kirjassaan Luontoäidin Kotiapteekki.

Frantsilan Kanerva on luomuviljelty Frantsilan Luomuyrttitilalla Hämeenkyrössä. Frantsila pyrikii ekologisesti kestävään tuotantoon. Yrttiviljely ja keräily on täysin luomua. Frantsilan vanhan sukutilan yrttipellot ovat olleet virallisessa luomuviljelyssä jo vuodesta 1977. Myös pakkausmateriaaleissaja muussa toiminnassa pyritään ekologisiin ratkaisuihin. Yrttien keruu oikeaan aikaan maksimoi tehoaineiden ja aromien määrän. Vastuullinen ja perusteellinen tuotekehitys takaa tuotteiden korkean laadun. Tuotteiden toimivuus varmistetaan ilman eläinkokeita vapaaehtoisilla ihmisryhmillä.

 

Kanervaa sisältäviä tuotteita

 

 

 

Posted by Frantsila lauantai 24. lokakuuta 2015 17.03.00 Categories: Frantsilan Hoitavat Yrtit
Frantsila EU

ShareButton
ShareButton
ShareButton