Koko tuotevalikoima edullisin hinnoin, lisä-alennusta kun ostat enemmän! Toimitus kaikkialle maailmaan. Lue lisää

(Solidago virgaurea; Asteraceae) gullris

Kultapiisku on monivuotinen asterikasvi, jota kasvaa yleisenä metsissä, kallioilla ja tienvierillä koko Suomessa.

Kultapiisku rohtona

Rohtona käytetään kukkivaa versoa. Vaikuttavia aineita ovat flavonoidit (n. 1,4 %; mm. kversitriini, rutiini, iso-kversitriini ja astragaliini), antosyanidiinit (mm. mykosyaani), oleanolihappo- ja polygalahappotyyppiset saponiinit, fenoliglykosidit(0,1-0,5 %), diterpeenit, fenolikarbonihapot (mm. kahvihappo ja sen glukoosiesterit), katekiiniparkkiaineet (10-15 %), eteerinen öljy (0,12-0,5 %), polysakkaridit ja orgaaniset hapot (mm. sitruuna-, tartari- ja oksaalihappo).

Saponiinit lisäävät virtsaneritystä. Kultapiisku lisää hieneritystä, laukaisee lievästi lihaskouristuksia ja lievittää tulehduksia ja kipua. Sitä käytetään yrttiteenä rakko- ja munuais- ja eturauhastulehduksiin, turvotuksiin, nestekeräymiin ja virtsakivien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Lisäksi sillä on sienten kasvua estävä, limakaivoja supistava ja haavojen paranemista edistävä vaikutus. Sitä käytetään ulkoisesti kääreinä ja voiteina tulehdusten ja haavojen hoitoon. Kansanlääkinnässä kultapiiskua on käytetty nivelsairauksiin ja hammassärkyyn.

Kirjoittanut Virpi Raipala-Cormier, Frantsilan Luomuyrttitila. Lisää hoitavista yrteistä hänen kirjassaan Luontoäidin Kotiapteekki.

Frantsilan Kultapiisku on luomuviljelty Frantsilan Luomuyrttitilalla Hämeenkyrössä. Frantsila pyrikii ekologisesti kestävään tuotantoon. Yrttiviljely ja keräily on täysin luomua. Frantsilan vanhan sukutilan yrttipellot ovat olleet virallisessa luomuviljelyssä jo vuodesta 1977. Myös pakkausmateriaaleissaja muussa toiminnassa pyritään ekologisiin ratkaisuihin. Yrttien keruu oikeaan aikaan maksimoi tehoaineiden ja aromien määrän. Vastuullinen ja perusteellinen tuotekehitys takaa tuotteiden korkean laadun. Tuotteiden toimivuus varmistetaan ilman eläinkokeita vapaaehtoisilla ihmisryhmillä.

 

Kultapiiskua sisältäviä tuotteita

 

 

 

Posted by Frantsila lauantai 24. lokakuuta 2015 17.12.00 Categories: Frantsilan Hoitavat Yrtit
Frantsila EU

ShareButton
ShareButton
ShareButton