Koko tuotevalikoima edullisin hinnoin, lisä-alennusta kun ostat enemmän! Toimitus kaikkialle maailmaan. Lue lisää

 

Frantsilan luomuyrttitilan historiaa

 

Rakkaus yrtteihin yhdisti Virpin ja Jim Cormierin visiot.

Hämeenkyrön Kyröspohjan kylän kansallismaisemissa sijaitseva kolmesataa vuotta vanha Frantsilan sukutila siirtyi tyttärentyttärelle - Virpi Raipala-Cormierille 1980-luvun alussa. Virpi ja hänen kanadalaissyntyinen puolisonsa Jim Cormier päättivät luoda Frantsilasta luomuyrttitilan,  jolla he voisivat toteuttaa heidän suurta intohimoa edistää yrttitietoutta, terveitä elämäntapoja ja kokonaisvaltaista terveydenhoitoa.

Molemmat olivat vihkiytyneet kasvien maailmaan jo kouluikäisinä; Jimiä viehätti puutarhanhoito ja Virpi perusti pienen yrttitarhan jo 14-vuotiaana ja valmisti yrttiteetä ja ihonhoito öljyjä. Frantsilan Ystävyyden yrttitee on sen ajan perukoilta.

 

Vuosikymmenten aikana on ehtinyt tapahtua. Alku oli vaatimaton. Yrttiviljelys alkoi omassa pihassa ja yrttituotteiden tuotanto omasta keittiöstä. Myöhemmin tuotanto siirtyi piharakennuksien kautta omaan tehdasrakennukseen lähiseudulla. Yrtit siirtyivät yrttipelloille ja oman yrttiviljelyn lisäksi raaka-aineen saatavuutta alettiin turvaamaan suomalaisella luomu sopimusviljelyllä ja keräilyllä.

Yrtti- ja luontaishoitoalan koulutustarpeeseen vastattiin perustamalla kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin paneutuva Frantsilan koulutuskeskus moninaisin luontaishoidollisin kurssein ja -koulutuksin. Fytoterapia eli kasvilääkintä, aromaterapia, kukkaterapia, shiatsu ja akupainanta, polariaterapia sekä vyöhyketerapia kehittyivät pian Suomen laajamittaisimmiksi koulutuksiksi. Myöhemmin opetus on siirtynyt muille toimitsijoille ja koulutuskeskuksesta syntyi Frantsilan Hyvän Olon Keskus. Omaksi ammatilliseksi koulutukseksi jätettiin vain fytoterapeutti- eli kasvilääkintäkoulutus.

 

Luomu ja paikallisuus ovat Frantsilan noin 200 korkealaatuisen tuotteen perusta.

Frantsila on ollut jo kolme vuosikymmentä ihmisen ja luonnon tasapainoa edistämään pyrkivä yritys. Tämä näkyy uraauurtavassa koulutustoiminnassa ja tuotekehityksessä. Luomu ja paikallisuus ovat Frantsilan noin 200 korkealaatuisen tuotteen perusta. Frantsilan tavoite ja olemassa olon tarkoitus on edelleen tuottaa tuotteita ja palveluita jotka edistävät ihmisen ja luonnon terveyttä ja hyvinvointia.