Koko tuotevalikoima edullisin hinnoin, lisä-alennusta kun ostat enemmän! Toimitus kaikkialle maailmaan. Lue lisää

(Prunella vulgaris; Lamiaceae) brunört

Niittyhumala on monivuotinen tuoreiden niittyjen huulikukkaiskasvi.

Niittyhumala rohtona

Rohtona käytetään kukkivaa versoa.Vaikuttavia-aineita ovat karvasaineet, parkkiaineet, hartsit, saponiinit, eteerinen öljy Oossa on mm. kamferia ja fenkonia), ursoli-, oleanoli- ja kahvi happo, triterpeenihapot, rutiini, hyperosidi ja antosyaaniglykosidit.

Niittyhumala vaikuttaa limakaIvoja supistavasti ja antiseptisesti, ja sitä käytetään ilmavaivojen hoitoon. Verenvuotoa tyrehdyttävän ominaisuutensa vuoksi sitä on käytetty paljon haavojen hoitoon. Se on myös ihohuokosia supistava, tulehduksia parantava, elvyttävä ja uudistava rohto. Kansanlääkinnässä niittyhumalaa on käytetty keuhko-, vatsa- ja suolistovaivoihin sekä suuvetenä suun ja nielun tulehduksiin.

Kirjoittanut Virpi Raipala-Cormier, Frantsilan Luomuyrttitila. Lisää hoitavista yrteistä hänen kirjassaan Luontoäidin Kotiapteekki.

Frantsilan Niittyhumala on luomuviljelty Frantsilan Luomuyrttitilalla Hämeenkyrössä. Frantsila pyrikii ekologisesti kestävään tuotantoon. Yrttiviljely ja keräily on täysin luomua. Frantsilan vanhan sukutilan yrttipellot ovat olleet virallisessa luomuviljelyssä jo vuodesta 1977. Myös pakkausmateriaaleissaja muussa toiminnassa pyritään ekologisiin ratkaisuihin. Yrttien keruu oikeaan aikaan maksimoi tehoaineiden ja aromien määrän. Vastuullinen ja perusteellinen tuotekehitys takaa tuotteiden korkean laadun. Tuotteiden toimivuus varmistetaan ilman eläinkokeita vapaaehtoisilla ihmisryhmillä.

 

Niittyhumalaa sisältäviä tuotteita

 

 

 

Posted by Frantsila lauantai 24. lokakuuta 2015 17.52.00 Categories: Frantsilan Hoitavat Yrtit
Frantsila EU

ShareButton
ShareButton
ShareButton